... Vergelijk & bespaar

Zonnepanelen op je eigen dak?
Voer je adres in en kom er achter!
Home  >  Over zonnepanelen  >  Zonnehandleiding  >  Subsidies

Subsidies

Overzicht - Zonnestroom - Je eigen dak - Subsidies - Financiële haalbaarheid - Zelf zonnepanelen gebruiken

Geen landelijke subsidies voor particuliere systemen in Nederland

De Nederlandse overheid geeft geen subsidie aan particulieren die een zonne-energiesysteem willen aanschaffen. In 2008 t/m 2010 zijn er SDE subsidies verstrekt. Deze subsidies werden steevast overtekend en van de uiteindelijke particulieren die de mogelijkheid kregen om de subsidie te gebruiken, gebruikte maar een klein deel van hen de subsidie daadwerkelijk.

Nu de subsidie is afgeschaft is er eindelijk helderheid. Het is ook zonder subsidie goed mogelijk om een zonne-energiesysteem rendabel aan te schaffen.

Gemeentelijke subsidies

In een aantal gemeenten in Nederland zijn lokale potjes beschikbaar voor het installeren van zonnepanelen. Informeer bij je eigen gemeente naar de mogelijkheden.

Bedrijven: SDE+ subsidie en EIA

Voor bedrijven zijn er op dit moment wel subsidies beschikbaar. Sinds 2011 is het mogelijk om je in te schrijven voor de SDE+ subsidie, meer info op de website van Agentschap NL. Ook zijn er allerlei belastingvoordelen, zoals de Energie Investerings Aftrek. Informatie daarover is te vinden op de website van het Agentschap NL.

Overzicht - Zonnestroom - Je eigen dak - Subsidies - Financiële haalbaarheid - Zelf zonnepanelen gebruiken