Call me back

030 20 80 549‬

Close
Bel mij terug

Bel mij terug

Goedkope lening zonnepanelen via overheid

Vanaf 21 januari 2014 is het mogelijk om een goedkope lening voor o.a. zonnepanelen aan te vragen bij het Energiebespaarfonds, een samenwerking tussen de overheid, Rabobank en ASN Bank.

Lening

De fiscaal aftrekbare rente op deze lening is laag: 3,0% voor 7 jaar of 3,5% voor 10 jaar. 

Maximaal 50% van deze lening mag worden gebruikt voor zonnepanelen, de rest moet worden geïnvesteerd in andere energiebesparende maatregelen zoals bijvoorbeeld LED lampen, isolatie, een zonneboiler of een warmtepomp. Meer info op www.ikinvesteerslim.nl.

Berekening: Een 16 paneels systeem van zonnepanelen (voor het energieverbruik van een gemiddeld gezin) kost in plaats van 6000 euro nu met rente 6750 euro. Deze 750 euro aan rente is aftrekbaar en verdient zichzelf binnen een jaar terug aan energieopbrengst van de zonnepanelen.

Btw aftrekbaar

Daarnaast is ook de btw op de aankoop van zonnepanelen af te trekken van de belasting (21% op de materialen, 6% op de arbeid) en op een systeem van 6000 euro is dat al gauw 1000 euro aan btw.

Conclusie

Het is natuurlijk altijd beter om zonnepanelen aan te schaffen zonder lening, want geld lenen kost geld, maar deze lening is wel aantrekkelijk door zijn lage rente. Ons advies is om zonnepanelen te betalen met eigen geld als dat beschikbaar is (geeft een veel beter rendement dan spaargeld), maar als niet direct geld beschikbaar is, is dit een goede mogelijkheid om toch te investeren in zonnepanelen , zeker in combinatie met het aftrekken van de btw.

CompareMySolar - Selecteer je eigen dak en zie je zonnepotentie

Vergelijk Zonnepanelen met CompareMySolar –online, simpel en snel.